Brownie

To amerykańskie ciasto zrobiło karierę na całym świecie. Nazwa pochodzi od charakterystycznego ciemnobrązowego koloru wypieku.

  • 115g masła
  • 230g czekolady deserowej
  • 100g cukru
  • 100g cukru brązowego
  • 180g jajek
  • 80g mąki
  • 15g kakao
  • Sól
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia

Mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia przesiać do miski. Czekoladę rozpuścić razem z masłem w mikrofali lub na łaźni wodnej. Jaja wymieszać z cukrami . Do masy czekolady z masłem dodać jajka z cukrem wymieszać, następnie dodać mąkę z resztą składników. Ciasto przełożyć do wyścielanej papierem do pieczenia formy. Piec 25 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C.

O autorze bloga

Nazywam się Izabela Berendt  i wraz z moim zespołem, z pasją tworzymy czekoladowe smakołyki. Moja przygoda z cukiernictwem zaczęła się gdy byłam dzieckiem. Moi rodzice są z zawodu cukiernikami a już 50 lat prowadzą własną Cukiernie w Debrznie. Podpatrywałam pracę mojego taty w zakładzie, a potem zaczęłam mu pomagać. Po studiach na dobre zaczęłam pracę w cukierni Angelika . Starałam się jeździć na różne szkolenia, aby pogłębiać swoją wiedzę Pierwsze szkolenie…

Kategorie

Ostatnio dodane

Najczęściej czytane

O autorze bloga

Nazywam się Izabela Berendt  i wraz z moim zespołem, z pasją tworzymy czekoladowe smakołyki. Moja przygoda z cukiernictwem zaczęła się gdy byłam dzieckiem. Moi rodzice są z zawodu cukiernikami a już 50 lat prowadzą własną Cukiernie w Debrznie. Podpatrywałam pracę mojego taty w zakładzie, a potem zaczęłam mu pomagać. Po studiach na dobre zaczęłam pracę w cukierni Angelika . Starałam się jeździć na różne szkolenia, aby pogłębiać swoją wiedzę Pierwsze szkolenie…