Gorąca czekolada do picia z chili

Wyrafinowana kombinacja słodyczy i pikanterii rozpala zmysły i niezawodnie rozgrzewa- propozycja na długie zimne wieczory.

  • 10 dag czekolady deserowej do picia
  • 10 dag czekolady mlecznej do picia
  • 1 ½ szklanki mleka
  • 1 szklanka śmietanki 30%
  • ½ laski wanilii
  • Chili

Do rondelka wlać mleko i śmietankę, dodać wydrążony miąższ wanilii, mieszając podgrzać prawie do zagotowania. Stopniowo dodawać czekoladę cały czas mieszając, aż zgęstnieje. Czekoladę doprawić odrobiną chili. Najlepsza temperatura do serwowania gorących napojów czekoladowych to 72°C.

O autorze bloga

Nazywam się Izabela Berendt  i wraz z moim zespołem, z pasją tworzymy czekoladowe smakołyki. Moja przygoda z cukiernictwem zaczęła się gdy byłam dzieckiem. Moi rodzice są z zawodu cukiernikami a już 50 lat prowadzą własną Cukiernie w Debrznie. Podpatrywałam pracę mojego taty w zakładzie, a potem zaczęłam mu pomagać. Po studiach na dobre zaczęłam pracę w cukierni Angelika . Starałam się jeździć na różne szkolenia, aby pogłębiać swoją wiedzę Pierwsze szkolenie…

Kategorie

Ostatnio dodane

Najczęściej czytane

O autorze bloga

Nazywam się Izabela Berendt  i wraz z moim zespołem, z pasją tworzymy czekoladowe smakołyki. Moja przygoda z cukiernictwem zaczęła się gdy byłam dzieckiem. Moi rodzice są z zawodu cukiernikami a już 50 lat prowadzą własną Cukiernie w Debrznie. Podpatrywałam pracę mojego taty w zakładzie, a potem zaczęłam mu pomagać. Po studiach na dobre zaczęłam pracę w cukierni Angelika . Starałam się jeździć na różne szkolenia, aby pogłębiać swoją wiedzę Pierwsze szkolenie…